torsdag, november 13

Quantum of Solace

Oooh, helt bra dag idag! Åkte hem efter att ha droppat av tjejerna i skolan, käkade frulle, pratade med mamma och åt frukost. Myste sedan i the living room med filt och Harry Potter and the Goblet of Fire. Måste säga att jag gillar den filmen bättre än de tidigare Potter-filmerna. Känns alltid som att det saknas en massa saker från böckerna, det allra bästa saknas, all känsla. Men ja, hade ju inte kunnat göra det bättre själv, så hatten av!
Åkte sedan till Angel, toppade upp mitt Oyster med 5 pund, gick till konstaffären på Packington Street och myste bland alla akryltuber och spännramar och dukar. Ska spara lite pengar och köpa konstgrejer där någon dag. Saknar måleriet lite granna...Saknar mest glasgrejset, att göra glaspärlor och skålar och tallrikar och skära i glas och matcha ihop färger och små glasflisor. Så himla roligt! Hade det inte varit så olönsamt så skulle jag blivit glaskonstnär omedelbums! Oh well...
Köpte mig sedan en Tall Caramel Hot Chocolate på Starbucks och tog bussen till tjejernas skola och hämtade upp dem. Åkte hem, lagade mat (spagetti med quornfärs och broccoli) och sprang sedan ut genom dörren så fort Sheelagh kom hem. Hade sjukliga problem med bussarna; fick vänta i TIO minuter på bussen (man hör ju hur bortskämd man blir i den här staden...) och när den väl kom stod det Newington Green på det, vilket innebar att jag bara skulle komma 5 hållplatser. Men ja, hoppade på ändå och väntade vid Newington Green och det kom tre stycken bussar (som vanligtvis går till Euston) men som inte körde vidare därifrån. Sedan kom 341 och den stannade, släppte på en person, stängde dörrarna rakt på näsan på oss andra och körde iväg. Blev vansinnig! Sedan kom det en ny bussjävel i alla fall som tog mig till Angel, och eftersom jag anade att jag kunde hamna i den här situationen så hade jag ju redan toppat upp mitt oystercard, så jag sprang till tuben, åkte till kings cross, bytte till picadilly line och åkte till Leicester sq (fan vad jag hatar tuben! Dyr, svettig och crowded. Dumma!) och mötte upp Sara. Gick till Ben&Jerrys och käkade glass och gick sedan på Quantum of Solace på Odeon. OJOJ, himla bra film. Inte lika bra som Casino Royal, men ändå en riktigt bra film. Tyckte att det var lite upprepning från C R och den var inte lika rapp i konversationen och inte lika bra story, men bra action, bra skådespelare och bra musik.
Och fick äntligen uppleva den engelska biografen; det står 20.55 på biljetten, vilket innebär att filmen börjar 21.20. Alla vet om detta och släntrar in allt eftersom. Jag och Sara visste om detta men eftersom vi är svenskar stod vi ändå och hackade tänder i godiskön när klockan var 21.00, i tron att vi skulle missa början. Haha, så löjligt, vet i alla fall nu, svart på vitt, att det inte är någon idé att vara där "i tid", bara slöseri med tid.

Imorgon blire träning med Elin, ska kämpa som fan och svetten ska rinna järnet, så jag bränner bort all skit jag tryckt i mig idag på Leicester Sq. Men ja, det var det värt! När det är dags för Bond, då får man lov att götta till det. Mmm yes!

Over and out! /nina

Inga kommentarer: